ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Τίτλος: ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ Διαστάσεις: 160x240mm Σελίδες: 165 ISBN: 960-87947-9-5 'Ετος έκδοσης: 2004
Διαθεσιμότητα :σε απόθεμα 10 προϊόντα
Κωδικός προϊόντος :
14,94 €

Ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη σύγχρονη εποχή
Επιμέλεια ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β. ΓΟΥΔΗΡΑΣ

H συγγραφέας Jenny Corbett, Senior Lecturer στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου αναλύει διεξοδικά τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ατόμων και τις στάσεις της κοινότητας απέναντι σε αυτές αποφεύγοντας να περιγράψει άμεσα τα ίδια τα άτομα.
Μελετά τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εκπαίδευσης τους, θέτει τα ζητήμα τα μέσα στις πολιτισμικές, κοινωνιολογικές, ψυχολογικές και εκπαιδευτικές τους διαστάσεις και προεκτάσεις. Προτείνει μεθόδους εκπαίδευσης και προσφέρει λύσεις προχωρώντας σε βαθιές τομές, προκειμένου να παρουσιάσει τις ανάγκες και τα προβλήματα απαλλαγμένα από διανοουμενίστικες στρεβλώσεις, επιστημονικές αγκυλώσεις , πολιτικούς αφορισμούς, κοινωνικά στερεότυπα και ιδεολογικές προκαταλήψεις.
Μέλημα του βιβλίου είναι να προβληθεί η δυνατότητα της παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης. Οι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν επιμερίζονται μόνο σε διαδικασίες, πρακτικές και αξιολογήσεις που λαμβάνουν χώρα στα σχολεία και τις τάξεις. Αναφέρονται στον πολιτισμό μας , στις κοινωνίες που δημιουργούμε, στα συστήματα που εδραιώνουμε στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας και ιεραρχίας, στις ιεραρχήσεις των αξιών, στις σχέσεις μας, στον τρόπο που υπάρχουμε στον κόσμο.
Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους διδάσκουν ειδική αγωγή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε εκπαιδευτές ή συντονιστές της ειδικής αγωγής και σε όσους εργάζονται ήδη ή πρόκειται να εργαστούν σε ειδικά σχολεία και ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Κρίνεται, επίσης, χρήσιμο για γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες καθώς και για κάθε άτομο που ευαισθητοποιείται γύρω από ζητήματα εκπαίδευσης, κοινωνικής, πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες.