ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Τίτλος: ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - Αναπτυξιακές διαταραχές και χρόνιες μειονεξίες Διαστάσεις: 160x240mm (πανόδετο) Σελίδες: 409 ISBN: 960-8396-06-9 'Ετος έκδοσης: 2004
Διαθεσιμότητα :σε απόθεμα 10 προϊόντα
Κωδικός προϊόντος :
39,81 €

Ειδική αγωγή
Αναπτυξιακές διαταραχές και χρόνιες μειονεξίες
Στόχος του βιβλίου είναι η παρουσίαση των νέων δεδομένων, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, που σχετίζονται με την αλματώδη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα της Ειδικής Αγωγής.
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ψυχοκινητική ανάπτυξη, γιατί αποτελεί τη βάση της Ειδικής Αγωγής. Ο κάθε εκπαιδευτικός πρέπει να γνωρίζει τα θεμελιώδη πρότυπα και στάδια της ανθρώπινης εξέλιξης, ώστε να είναι ικανός να διακρίνει την παρέκκλιση και τη διαφορετικότητα ακόμη και σε παιδιά του τυπικού πληθυσμού που φοιτούν σε τυπικά σχολεία.
Το κυρίαρχο πνεύμα του βιβλίου είναι η παθοφυσιολογία των χρόνιων μειονεξιών, οι βασικές αρχές και οι μέθοδοι με τις οποίες προσεγγίζονται τα άτομα με ιδιαιτερότητες και σε μεγάλο βαθμό η σχέση της φυσικής αγωγής με το νόσημα ή με τη δυσκολία που περιγράφεται.
Σκοπός της συγγραφέως είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν τη φύση της κάθε ιδιαιτερότητας ώστε να καταστούν ικανοί να σχεδιάσουν εξατομικευμένα προγράμματα θεραπευτικής και ψυχαγωγικής άσκησης προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Η Νικολέτα Αγγελοπούλου- Σακαντάμη είναι Παιδίατρος, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής στο ΤΕΦΑΑ, Α.Π.Θ.