ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Τίτλος: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Διαστάσεις: 160x240mm Σελίδες: 228 ISBN: 960-8396-20-4 'Έτος έκδοσης: 2005
Διαθεσιμότητα :σε απόθεμα 10 προϊόντα
Κωδικός προϊόντος :
24,80 €

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΨΑΛΗΣ (ΕΠΙΜ.)
Οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων

Στο βιβλίο αυτό, που γράφτηκε από εκπαιδευτικούς για εκπαιδευτικούς, αναλύονται θέματα που χαρακτηρίζουν τη σημερινή σχολική πραγματικότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παρουσιάζονται διαφορετικά μοντέλα οργάνωσης και σχολικής διοίκησης με στόχο τη διαμόρφωση μιας στρατηγικής βελτίωσης του σχολείου.
Αντιμετωπίζοντας το σχολείο ως δυναμικό πεδίο αλληλεπίδρασης πολυάριθμων μεταβλητών, οι συγγραφείς επιχειρούν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως τι σημαίνει «καλό σχολείο»,τι προσδοκίες έχουν από το εκπαιδευτικό σύστημα οι μαθητές, οι γονείς και η κοινωνία στο σύνολο της, ποια είναι τα οργανωτικά χαρακτηριστικά και ποιος ο συνδυασμός των παραμέτρων που διαμορφώνουν το σχολικό κλίμα.
Πρόκειται για ένα σημαντικό βιβλίο που εμπλουτίζει την υπάρχουσα βιβλιογραφία με νέους προβληματισμούς και προτάσεις για το ρόλο του σχολείου στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.Οι συγγραφείς είναι όλοι μέλη ΔΕΠ του τμήματος Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.